SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Excursie naar het Groot Buitenschoor - zaterdag 14 augustus
Op zaterdag 14 augustus 2021 zijn we te gast bij de Schorrenwerkgroep van Natuurpunt Antwerpen Noord en brengen we een bezoek aan het Groot Buitenschoor. Afspraak om 11h aan het e-paviljoen van BASF op de Scheldelaan, Antwerpen (t.o.v. ingang 6 van BASF). Na de wandeling kunnen we er nog iets drinken en onze picknick opeten.
Excursie naar de jachthaven van Zeebrugge - zaterdag 11 september
Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna en flora die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Deze excursie gaat dit jaar door op zaterdag 11 september. Afspraak om 10h op het einde van Rederskaai (bij het havengebouwtje van de RBSC (Royal Belgian Sailing Club). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen. Deze excursie organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Knokke-Heist.
Kruiexcursie in Oostduinkerke - zaterdag 09 oktober
Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-André. Bram Conings gaat er voor ons kruien. Afspraak om 9h op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”, coördinaten 51° 7’ 47” N, 2° 39’ 23” O). Laagwater om 9h54 (+0.14 mTAW). Opgelet: in de Strandvlo verscheen eerder een andere datum!
Excursie naar Koksijde Ster der Zee - zondag 07 november
Na een najaarsstorm kan het krioelen van de zeewezens op het strand. Hebben we dit jaar geluk? We zoeken het uit tijdens onze excursie naar Koksijde Ster der Zee. Afspraak om 8h op de Zeedijk ter hoogte van de Blanchardlaan. Het is laag water rond 8h56 (-0.11 mTAW).
Eindejaarsexcursie in De Panne - zaterdag 11 december
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. Afspraak: We spreken af om 12h op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 12h59 (+0.84 mTAW). Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in het bezoekerscentrum De Duinpanne.