SWG - De Belgische StrandWerkGroep

Zeebrugge jachthaven - zaterdag 24 juni
Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna en flora die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Afspraak zaterdag 24 juni om 10h op het einde van Rederskaai (bij het havengebouwtje van de RBSC (Royal Belgian Sailing Club). Laagwater om 12h09 (12 dm LAT = +0.99 mTAW). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen. Deze excursie organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Knokke-Heist.
Spuikom Oostende - zondag 09 juli
Voor het eerst staat de Spuikom op onze excursiekalender. Op de pontons en tussen het Japans bessenwier gaan we op zoek naar wat daar allemaal leeft. Afspraak zondag 9 juli om 13h30 op de parking van de Zeilclub VVW Inside Outside aan de Schietbaanstraat 100.
Dagtocht met het onderzoeksschip RV Simon Stevin (BioBlitz at Sea) - donderdag 20 juli
Zie Nieuws sectie
Dagtocht met het onderzoeksschip RV Simon Stevin (BioBlitz at Sea) - woensdag 16 augustus
Zie Nieuws sectie
Meerdaagse excursie naar Devonshire - dinsdag 29 augustus t/m dinsdag 05 september
Meerdaagse excursie naar Devonshire (Engeland) Van 29 augustus 2023 tot 5 september organiseren we een meerdaagse excursie naar Devonshire in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor kan je inschrijven. Meer info onder "Nieuws".
Dagtocht met het onderzoeksschip RV Simon Stevin (BioBlitz at Sea) - donderdag 31 augustus
Zie Nieuws sectie
Oostduinkerke St-André - zondag 15 oktober
Op zondag 15 oktober organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-André. Bram Conings gaat er voor ons kruien. Afspraak om 8h op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel “La Péniche”). Laagwater om 8h42 (8 dm LAT = +0.16 mTAW).
Bezoek aan de Wereld van Kina - zondag 19 november
Op zondag 19 november in de namiddag plannen we een bezoek aan het museum de Wereld van Kina in Gent (het vroegere Schoolmuseum). Ons medelid Joris Hoozee werkt daar als vrijwilliger. Meer informatie over het bezoek volgt later.  
Eindejaarexcursie De Panne - zaterdag 30 december
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. Afspraak op zaterdag 30 december om 8h45 op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 9h41 (9 dm LAT = +0.23 mTAW). Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in het bezoekerscentrum De Duinpanne. Die dag kan je ook gerust je vondsten meenemen om ze samen te determineren.