SWG-Activiteiten

http://www.strandwerkgroep.be

Zondag 8 Oktober 2017: Raversijde
Deze uitstap organiseren we in samenwerking met Natuurpunt Middenkust onder leiding van Francis. Er valt steeds wat te beleven op het strand. In de vloedlijn zoeken we naar allerlei aangespoelde zeeorganismen, zoals wieren, wulkennesten, rugschilden van inktvissen en ander drijvend materiaal en op het strand liggen de schelpen letterlijk voor het oprapen. Op de strandhoofden onderzoeken we het bonte gezelschap van krabbetjes , zeepokken, oesters en schaalhorens en misschien ook zeesterren? hoe overleven ze de winter? En als er kruiers actief zijn bekijken we zeker ook eens hun (bij)vangsten. Afspraak om 9h langs de Zeedijk, ter hoogte van de Roze villa. Het laag water valt rond 10h (-0.14 mTAW).

Organisator: De Strandwerkgroep (NULL)
Zaterdag 23 December 2017: De Panne - Eindejaarsexcursie
We spreken af om 9h op het einde van de Dynastielaan. Het laag water valt rond 10h21 (0.41 mTAW) Daarna is er nog een samenkomst in het Bezoekerscentrum De Nachtegaal (Olmendreef 2, De Panne). Je kan er ook je picknick nuttigen.

Organisator: De Strandwerkgroep (NULL)
Zaterdag 14 April 2018: Meerdaagse excursie naar Bretagne
De meerdaagse excursie gaat door van 14 tot en met 21 april. Dit jaar verkennen we de streek rond Camaret-sur-Mer. Meer details kan men vinden onder "Nieuws".

Organisator: De Strandwerkgroep (info@destrandwerkgroep.be)