SWG-Activiteiten

http://www.strandwerkgroep.be

Zaterdag 19 Mei 2018: 1000-soortendag in Koksijde
Op zaterdag 19 mei 2018 organiseert de dienst Milieu en Duurzame ontwikkeling van Koksijde een '1000-soortendag'. Het opzet is 'gewoon' 1000 soorten spotten op een dag in Koksijde. De Strandwerkgroep neemt hier ook dit jaar aan deel. Met onze kennis van de mariene fauna en flora kunnen we zo wat bijdragen aan de kennis van de biodiversiteit aan de Belgische kust. Afspraakplaats en -uur zullen we hier vermelden van zodra die bekend zijn.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zondag 17 Juni 2018: Jachthaven van Zeebrugge
Elk jaar bezoeken we de jachthaven van Zeebrugge. Dit is dan ook een bijzondere locatie omdat de fauna die we hier kunnen bestuderen zo anders is dan deze van het strand. Deze excursie gaat dit jaar door op zondag 17 juni. We spreken af om 10 h op het einde van Rederskaai (aan het gebouwtje van de Royla Belgian Sailing Club). Hans De Blauwe en Manu Dumoulin zullen er ons gidsen.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zondag 9 September 2018: Brakwaterlopen rond Nieuwpoort
Op zondag 9 september gaan we in de namiddag onder leiding van Floris Verhaeghe het brakwater rond de Ganzepoot in Nieuwpoort onderzoeken. Afspraak om 13h langs de Pieter Deswartelaan. Als je over een schepnet beschikt, is het zeker aangeraden dat mee te brengen !

Organisator: De Srandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 13 Oktober 2018: Kruien in Oostduinkerke
Op zaterdag 13 oktober organiseert de Strandwerkgroep een kruiexcursie in Oostduinkerke op het strand St-Andre. Bram Conings gaat er voor ons kruien. We spreken af om 9h op het einde van de Scottlaan (tegenover boothotel La Peniche, coordintaten 5? ? 4? N, ? 3? 2? O). Laagwater om 10h59.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)
Zaterdag 29 December 2018: Eindejaarsexcursie in De Panne
De laatste excursie van onze Strandwerkgroep gaat traditiegetrouw door in De Panne. We spreken om 11h30 af op het einde van de Dynastielaan. Het laag water komt er om 12h44. Voor de lunch kunnen we onze picknick nuttigen in De Nachtegaal (Olmendreef, De Panne). Als je een of andere vondst hebt die je wil laten determineren, kan dat die dag. Er staan ook bino's ter beschikking in De Nachtegaal.

Organisator: De Strandwerkgroep (info@strandwerkgroep.be)